طرز تهیه استیک با سس قارچ؛ قدم به قدم

می‌توان گفت استیک یکی از خوشمزه‌ترین غذاهای گوشتی است که معمولا اکثر ما در خانه آن را درست نمی‌کنیم و ترجیح می‌دهیم برای چشیدن طعم عالی این غذا به رستوران برویم. اما باید بگویم روش تهیه استیک گوشت خیلی ساده‌تر از آن چیزی است که ما فکر می‌کنیم. برای تهیه استیک با سس قارچ فقط کافی است، یک سری نکات را رعایت کنید تا بتوانید یک استیک خوش‌طعم در منزل خودتان تهیه کنید.

در این مقاله قرار است همه آن چیزی که برای تهیه استیک با سس قارچ احتیاج دارید، به شما آموزش داده شود. در این مطلب به شما خواهیم گفت چگونه یک استیک بی‌نظیر در منزل تهیه کنید بدون ترس و نگرانی. همچنین روش تهیه سس قارچ را هم مرحله به مرحله به شما آموزش خواهیم داد.

 

مواد لازم برای تهیه استیک با سس قارچ

تکه های گوشت استیک  ۱۵۰ الی ۲۵۰ گرم
شیر  ۱/۲ پیمانه
آرد  ۱/۲ قاشق غذاخوری
کره  ۲۰ گرم
قارچ  ۱۰۰ گرم
سیر رنده شده  ۱/۲ قاشق مربا خوری
نمک و فلفل  به میزان لازم

مراحل طرز تهیه استیک با سس قارچ

اجازه دهید گوشت استیک به مدت ۲۴ ساعت در یخچال بماند و سپس آن را بیرون بیاورید.

گوشت را با دقت برش دهید، اندازه گوشت استیک باید حدود ۱۵ در ۲۰ سانتی متر با قطر ۳ سانتی متر باشد.

در این مرحله، به دو طرف گوشت نمک بزنید و بگذارید به مدت نیم ساعت بماند. برای تهیه استیک، نیازی به خواباندن گوشت در پیاز یا اضافه کردن آبلیمو و آب نارنج نیست. همین نمک کافی است.

بعد از آن باید تابه را روی حرارت متوسط بگذارید و گوشت را در آن سرخ کنید. بهتر است چند تکه گوشت را با هم در تابه قرار ندهید. اول بگذارید یک طرف گوشت کاملا سرخ شود، بعد طرف دیگر آن را سرخ کنید.

پس از ۴ الی ۱۰ دقیقه گوشت شما سرخ می‌شود. آن را از تابه خارج کنید و به همراه سس قارچ سرو کنید.

طرز تهیه سس استیک

سس استیک از سس های بسیار کاربردی در طبخ انواع گوشت و مرغ است از سس استیک برای مزه دار کردن گوشت استیک استفاده می شود همین طور اگر بخواهید استیک در فر تهیه کنید با این سس خوشمزه می توان به آن طعم و عطر ویژه ای داد.

فرقی نمی کند استیک با گوشت گوسفندی یا استیک با گوشت گوساله باشد به هر حال می توان با انواع سس استیک آن را مزه دار نمود.

این سس خوشمزه که ورژن خانگی و عالی آن را امروز آموزش داده ایم هم برای استیک گوشت و هم برای استیک  مرغ استفاده می شود. این سس کاربردهای گوناگونی دارد و حتی برای مزه دار کردن مرغ جوجه کباب و گریل کردن سینه مرغ برای سالاد نیز استفاده می شود .

مواد لازم سس مخصوص استیک


پیاز سفید                   1 عدد - سرکه سفید                1/4 پیمانه
سیر                           2 حبه درشت - آب                               1/4 پیمانه
کچاپ                        1 پیمانه - تمبر هندی                  3 قاشق سوپخوری
لیموترش                   1 عدد درشت - شکر قهوه ای             2 قاشق سوپخوری
سس ورسترشایر      1/4 پیمانه  - خردل                         1 قاشق چایخوری پر

طرز تهیه سس استیک با طعم عالی :

 

در شروع کار پیاز را نگینی ریز خرد کنید .

از پیاز متوسط و تازه استفاده کنیدسیر را نیز ریز خرد کنید .

برای خرد کردن سیر آن را پوست بگیرید و روی تخته کار بگذارید و چاقو را از پهنا روی سیر فشار دهید سپس آن را خرد نمایید از دستگاه مخصوص خرد کردن سیر نیز می توانید استفاده نمایید

سیر و پیاز خرد شده را در ظرف مناسبی بریزید بهتر است از ظرف استیل استفاده نماییدآب لیموترش را بگیرید و به سیر و پیاز اضافه نمایید

از لیمو ترش درشت استفاده نمایید اگر لیموترش ریز است 2 تا 3 عدد آب بگیرید که حدود 2 تا 3 قاشق آب لیموی تازه داشته باشیدسپس سس کچاپ ، سرکه سفید، تمبرهندی ، شکر قهوه ای ، آب ، خردل و سس ورسترشایر را اضافه نمایید

بعد از اضافه کردن تمام مواد باید آنها را خوب هم بزنیدبرای هم زدن مواد از ویسک یا همزن دستی قوی استفاده کنید تا سریع تر و بهتر مخلوط شوند از چنگال بزرگ یا قاشق چوبی نیز می توانید استفاده نمایید

همچنین بخوانید :

بعد از مخلوط شدن مواد ظرف را روی حرارت زید بگذارید تا جوش آیدبعد از جوش آمدن شعله گاز را کم کنید و روی متوسط تنظیم نمایید

حدود 30 دقیقه مواد را با حرارت متوسط بپزید تا مواد کاملا با هم عجین شده و طعم ها یکدست شوندباید سس خوش طعم و عطر و غلیظ شود و ممکن است پخت کامل آن تا 45 دقیقه نیز طول بکشدبعد از پخته شدن سس باید آن را صاف کرد برای صاف کردن سس می توانید از الک یا صافی استفاده نمایید

صافی یا الک را روی ظرف بزرگتری بگذارید به طوری که تقریبا تا نیمه الک داخل ظرف فرو رود

مواد سس را داخل صافی بریزید و با قاشق یا ویسک مواد را روی صافی فشار دهید تا تمام مواد رقیق سس به همراه پوره از صافی رد شود و فقط سیر و پیاز و باقی مانده تمبر هندی روی صافی بماند

سس استیک مخصوص با عطر و طعم عالی تهیه شد آن را در ظرف تمیز و خشکی بریزید و در دمای اتاق بگذارید تا خنک شود سپس درب ظرف را محکم ببندید و در یخچال نگهداری کنید

نکات مهم برای خوش‌طعم شدن استیک

  • بهترین گوشت برای تهیه استیک، راسته یا فیله گوساله است. البته من به شما پیشنهاد می‌کنم گوشت فیله را انتخاب کنید. هم نرم است و هم استیک آن خوشمزه‌تر می‌شود.
  • برای تهیه استیک، بهتر است از تابه‌های چدنی استفاده کنید تا هنگام درست شدن خطوط ته تابه روی استیک شما بیفتد و یک جلوه و ظاهر زیبا به استیک بدهد.
  • حتما دقت داشته باشید برای تهیه استیک باید حرارت شعله گاز متوسط باشد. لازم نیست استیک را روی حرارت زیاد طبخ کنید.
  • با توجه به ذائقه خود اگر مایل بودید، می‌توانید از هویج، سیب زمینی و حتی نخود فرنگی هم در سس قارچ استفاده کنید.
  • در تهیه استیک می‌توانید از هویج، ادویه‌جات دلخواه و انواع سبزیجات مانند گشنیز و جعفری استفاده کنید.

منبع : https://01965.home.blog/2019/12/01/41/